Ga naar content

ABOUT

Een gedicht bestaat uit woorden en de stilte daar tussen”

(Martinus Nijhoff)

 
Deze zin staat verstopt op een muurtje bij mij op de hoek. Toen ik dit las herkende ik mijn eigen werk. Hetgeen wat ik maak, krijgt pas echt zijn waarde door degene die het draagt en zijn of haar gevoel erbij. Dit is onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ik tracht de stilte tussen de woorden te vangen en tegelijkertijd 'ruimte' voor de drager te scheppen.

Ik voel me op mijn gemak met meer dan enkel de traditioneel gebruikte materialen voor sieraden. Ik denk dat ik dat mee heb gekregen op de Kunstacademie; buiten de kaders denken. Dat mijn voorkeur bij sieraden ligt, komt omdat sieraden gedragen worden. Het is een soort huwelijk tussen kunst en gebruiksvoorwerp, met als absolute bonus de sentimentele waarde die de drager geeft.

In 2006 ben ik afgestudeerd als Sieraadvormgever aan de Kunstacademie in Maastricht. Na mijn afstuderen heb ik gewerkt als docent tekenen en ckv bij het Bonaventura College in Leiden. In 2009 vertrokken mijn man en ik voor 6 maanden naar Azië. Deze reis bleek bij terugkomst het startschot voor het opzetten van een eigen sieradenlabel. De eerste collectie was in 2010 een feit. Sindsdien heb ik meegedaan aan meerdere exposities en beurzen in binnenland (o.a Sieraad Artfair, Meesterlijk, Show Up) en buitenland (o.a. Invasie Antwerpen, Early Bird in Hamburg en Ventura Lambrate in Milaan).

Naast mijn eigen sieradenlijn maak ik graag werk in opdracht, zoals trouwringen en geboorte cadeau's. Maar ook relatiegeschenken, zoals een ketting voor Denham the Jeanmaker, en diverse collecties voor musea zoals voor het Rijksmuseum.